Header image header image 2  
 
A jóga egy olyan utazás, amely során önmagad fedezheted fel...

 
 
A jóga testszemlélete
 

A jóga élettana a finomtesttel, létezésünk szemmel nem látható síkjával foglalkozik. Új dimenziót ad a biológiai szemléletnek, túllépve a fizikai test  élettanán, felvázol egy olyan élettant, amit ha ,kiaknázunk, elérjük a célt, a transzcendens tudatosságot. Minden nő képes fizikai testét eszközként használni tudatossága fejlesztéséhez, ha ismeri e finom energiavázat.

 

 • Az öt burok (Pancha kosha)

A jógik iránymutatásából  kiindulva az ezoterikus élettan szerint öt dimenzió létezik az emberben. Ezeket úgy ismerjük, mint pancha kosha vagy az atman burkait.
Tovább>

 • Az energiaáramlások

A burkok többdimenziós energiarendszerét a prána fő folyamai kötik össze és táplálják. A pránikus áramlási utak a testben és az elmében nádikként ismertek. Hosszú éveken át a nádit idegnek fordították angolra a szent szanszkrit könyvekből. Ez nem pontos.
Tovább>

 • Ida és Pingala

A három fő nádink a finomtestben: az ida, a pingala és a sushumna. Néha a Gangesz, Jamuna és a Saraszvati szent folyók után nevezik el őket. A kezdő pontjuk egy kicsivel a gerincoszlop alapja alatt van.
Tovább>

 • A betegség eredete

A jógik a fertőzést és a betegséget a szabad prána-áramlás gátoltságával hozzák kapcsolatba. Ha a prána bármely ponton blokkolódik, akkor jön létre a betegség....
Tovább>

 • Sushumna nadi 

Amikor ida, pingala és az összes kisebb nádi teljesen megtisztított, a gátakat és ellenállásokat eltávolítottuk és a prána áramlása tökéletes harmóniában van, a harmadik nádi működésbe lép. Ez a sushumna, a spirituális energia csatornája.
Tovább>

 • A hatalom körei

Ahogy több és több energia áramlik a sushumna nádiba a személyiségünk különböző aspektusai egyre jobban kitárulnak. Ez a kiteljesedés a pszichikai energia központok – más néven csakrák – megnövekedett aktivitásán keresztül jön létre.
Tovább>

 • A csakrák

A négy hely, ahol az ida, pingala és a suhsumna áramlása összeolvad: a farokcsont, a köldök,  a szív és a torok mögött van. Tegyük hozzá ehhez a nádik eredési pontjait, a gát tájékon és a végpontokat a középagyban.
Tovább>

 • A test és az elme kapcsolata

A csakrák létrehoznak egy olyan energia kapcsolatot, amely egyetlen pránikus energiarendszerben köti össze a testet és az elmét. Ha zavar van a fizikai testben: a szokatlan napirend, a nem megfelelő étkezés, a rendszertelen életmód miatt, az kellemetlenséget okoz az elmében.
Tovább>

 • A spiritualitás kivirágzása

Legtöbbünkben a csakrák működésük közben csak töredékét használják a teljesítményüknek. Amint a nádik megtisztultak az blokkoktól és több energia kezd áramlani a sushumnába, a csakrák is sokkal aktívabbá válnak. Ezek a finom lótuszok kinyílnak és megtapasztaljuk a szétsugárzó fizikai egészséget és a kimeríthetetlen energiát.
Tovább>

 • A menstruációs ciklus

A világegyetem dalol és táncol megannyi különböző ritmusban – pl. a hosszú, lassú lekopása a hegységeknek, a kitartó vonulása az évszakoknak, a nappalok és éjszakák váltakozása, a nap körforgása, a hold növekedése és fogyása. Női testben különösen részesülhetünk a kozmosz  változásaiban, áramlásában, mert a nő tudata állandóan a termékenység természetére irányul, ami a saját menstruációs ciklusában tükröződik.

Tovább>

 • Hagyományok

Számos primitív társdalomban az első menstruáció a szexuális érettség jele és megünneplik, mint a nővé válás eseményét. Mégis a legtöbb kultúrában szégyen és titok övezi, de van ahol teljesen tabu.

Tovább>

 • Az első menstruációtól a menopauzáig

Amikor egy természetes esemény találkozik az érett tudatossággal, akkor vagyunk nyitottak az új tapasztalatra. Ezek a természet spontán beavatásai, új kezdetek amelyek kialakítják az alapját a felnőttségnek és bölcsességnek.

Tovább>

 


A jóga végső célja: teljesítményünk megnövelése a csakrák fokozatos felébresztésén keresztül, egészséget, boldogságot és önfelismerést hozva valamennyi nőnek. A szupertudatosság állapotát szamádinak hívják, ami akkor jön létre, amikor a kundalini felemelkedik a mooladhra csakrából, keresztül a csakrákon, végig a sushumnán a sahasraráig. Ez Shiva és Shakti, a női és a férfi lényeg egyesülése egy testben. A jógik szerint ez a legmagasabb létezési szintünk, kicsik a különbségek e transzcendentális szinten az extatikus állapotban az igazi emberinek lényegben

 

Nézd meg a többi olvasnivalót is>>

 

 

  

 

 

 

 
 

 

tantra
tantra2


Ezek a finom lótuszok kinyílnak és megtapasztaljuk a szétsugárzó fizikai egészséget és a kimeríthetetlen energiát.........