Header image header image 2  
 
A jóga egy olyan utazás, amely során önmagad fedezheted fel...

 
 
Malasana
 

Iyengar , korunk talán legnagyobb élő yogija szerint akkor tudjuk egy asana ritmusát megérezni, ha oly mértékig koordinálni tudjuk a kivitelezését, hogy testünknek egyetlen része sem működik túl vagy elnyomva, Ekkor megtapasztalunk egy  belső ritmust és a teljesség érzését a testtartásban mintha a testünk mindenegyes része egyenlően fejezné ki magát.


Mennyivel jobbat tenne a tartásunknak, ha a számítógép és az íróasztal előtti görnyedés helyett legalább időnként, ha nem is órákig-mint az indaiak teszik– így ülnénk kicsit. Jól meg tudnánk nyújtani a hátunkat, rugalmasabbak lennének a térdeink sőt még az emésztés is javulna.
Mivel ez egy előre hajló asana, lazít a fejtől a farok csontig. Nem csak a hátat, hanem a bokákat és a csípőt is . Nyújtja a lábfejeket , a sarkakat és növeli a csípő mobilitását.
Tippek:

  • Uttanasanából  induljunk és oda is térjünk vissza
  • Ha a csípő nagyon feszes és a térdekben fájdalom keletkezik, akkor egy összehajtogatott takaró a térd alatt jó segítség.
  • Ha nem ér le a sarok akkor az alá is tegyünk takarót, hogy stabilabban álljunk amíg nem lazul ki a csípő és engednek az izmok.
  • Hívhatjuk a falat is segítségül, úgy hogy a fenekünket neki támasztva a testsúlyunk egy részét a falra terheljük.
  • Ha még így sem megy, akkor széken ülve próbálkozzunk. A szék szélére üljünk ki, a sarkak legyenek a talajon és így próbáljunk előre hajolni.

Akinek térd panaszai vagy az alsó háti szakaszban vannak sérülései csak avatott tanárral gyakorolja.

 

 

 

 

 
 

 

malasana
Nézd meg a videót is!