Header image header image 2  
 
A jóga egy olyan utazás, amely során önmagad fedezheted fel...

 
 
A problémákról
 

A következő részletet Popper Péter Válság és megújulás címü könyvében olvastam. Nagyon rímelt arra, amit a jógáról gondolok. Arra, ahogy a jóga formálja az életet. Legalábbis az enyémet.

"...Beláttam, hogy a legnagyobb és legfontosabb életproblémák, alapjában véve, mind megoldhatatlanok. Annak is kell lenniük, hiszen azt a szükségszerü polaritást fejezik ki, amely minden önszabályozó rendszer legsajátabb része. Megoldani soha nem lehet őket, csak túlnőni rajtuk!

...gyakorta láttam, hogy bizonyos emberek egyszerüen túlnőnek egy problémán, amellyel mások teljes kudarcot vallanak...erről a "túlnövésről" kiderült, hogy a tudatosságuk szintjének emelkedése. Az illető látókörébe bekerül egy magasabb vagy messzebb mutató érdek, a horizontjának ezzel a kibővülésével a megoldhatatlan probléma elveszíti sürgető szorítását...Nem kerül be az elfojtás és a tudattalan szférájába, hanem csak más fényben tünt fel, s így más is lett.

Ami alacsonyabb színten a legvadabb konfliktusokra és indulatkitörésekre adott volna alkalmat, az most, a személyiség magasabb színtjéről nézve olyan volt, mintha egy magas hegy csúcsáról figyelné valaki a völgyben dúló vihart. Ez persze a vihar valóságából mit sem vett el, de az adott személy már nem benne áll, hanem fölötte...."

Nézd meg a többi olvasnivalót is>>